Alleen het beste voor je beestje

Alleen het beste voor je beestje

Als het gaat om je hond is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Er zijn genoeg merken die de titel claimen. Maar welke is nou het beste? Naar mijn idee is dat Royal Canin, en ik zal daar vier redenen voor geven.

Een focus op gezondheid

Bij Royal Canin zijn ze bezig met het toevoegen van supplementen die je dier goed kan gebruiken. Want je hond is natuurlijk bijzonder content met zijn huidige leven, maar het is wel een stuk anders dan de jager-verzamelaar kampen waar deze als eerste gedomesticeerd werden. In de moderne tijd betekent dit dat je hond last kan krijgen van zijn huid, of overgewicht. Royal Canin stelt zijn eten zo af dat die problemen veel minder optreden.

Voor elk hondenras aangepast

Voor elk apart ras heeft royal canin een product. Logisch eigenlijk, want een terriër heeft natuurlijk andere behoeftes en uitdagingen vergeleken met een sintbernard. Behalve dat ze dus op en top blij worden van wat er in het eten zit kan het voer ook helpen tegen bijvoorbeeld problemen die bepaalde rassen hebben door een genetische belasting. Door de juiste elementen toe te voegen kunnen een aantal van dit soort processen als ontkalking beperkt worden. Stel je hebt een Duitse Herder, hoe groot is de kans dat regulier hondenvoer rekening houdt met de aparte PH waardes die het beste uit zijn vacht haalt? Daarnaast nemen ze ook andere details me in hun overweging zoals geslacht, leeftijd en of je hond wel of niet gesteriliseerd is. Al deze dingen hebben invloed op hoe je beestje zich voelt, zonde om er niks mee te doen.

Makkelijk af te stemmen

Met zo veel eigenschappen waar Royal Canin op afstemt is het natuurlijk zelf haast onmogelijk om te navigeren. Ze hebben daarom een complete voedingswijzer met flowchart zodat ze alle relevante factoren meewegen voordat ze je een product aanraden. Al die expertise is immers verspild als je het niet meeneemt in wat je voor je beestje haalt. Ik raad dan ook sterk aan om zelf de test te doorlopen om te kijken waar ze allemaal rekening mee houden. 

Meer dan alleen eten

Royal Canin differentieert zich ook door producten te ontwikkelen die voorbij de dagelijkse brokken gaan. Zo hebben ze de Royal Canin Reydration Support, die je hond helpt vocht vast te houden na bijvoorbeeld een operatie. Zo zijn ze weer sneller op de been na zo een ingreep en gaan ze snel weer kwispelen.