De verbouwing van de tuin

De verbouwing van de tuin

Ongeveer tien jaar geleden ben ik naar Nootdorp verhuist. Ik vond dit toen erg jammer. Ik ging mijn vrienden uit mijn vorige woonplaats erg missen. Gelukkig ging ik net over van de basisschool naar de middelbare school. Ik hoefde ze dus toch niet te erg te missen. Ons nieuwe huis was prachtig. Het was veel groter dan het vorige. Het hele huis was drie meter breder dan het vorige. Dit zorgde ervoor dat de tuin ook veel groter was. Aan het begin van de verbouwing was het één grote zandbak. Dit was in het begin best leuk. Mijn buurmeisje van twee kwam vaak spelen. Ik bouwde dan simpele zandkastelen voor haar, die ze dan als een groot monster kapot maakte. Ze vond dit erg grappig om te doen. Na een aantal maanden was het tijd om te tuin te gaan inrichten. Samen met mijn moeder heb ik kruiwagen voor kruiwagen aarde in bijna de hele tuin gelegd. Dit was de basis.

De indeling

Beide schuttingen, dus links en rechts, kregen klimplanten. Mijn vader hing hier een mooie fontein tussen. Aan de kant van het huis kwam tegels. Deze waren voor het zitgedeelte. Achterin de tuin kwam een grote boom. Naast deze boom kwam een soort tuinhuisje. We hadden er twee. De eerste was vooral voor genieten en relaxen. Hier stond een tuinbank in en een kleine open haard. De tweede was net een klein huisje. Er was een kleine woonkamer. Hier stond ook een bed in en een kleine keuken. De badkamer nam het laatste deel van het tuinhuisje in. Het huisje was verlicht met led opbouwspots. Dit gaf een warm aanzicht vanaf het huis. Mijn ouders hadden dit gebouwd voor mij. Wanneer ik een vriendin kreeg of vrienden over de vloer had en nog niet uit huis was hadden we een plekje voor onszelf.

Goed gebruikt

Dit was een hele goeie zet van mijn ouders. In het begin heb ik het huisje heel veel gebruikt om met vrienden te relaxen. Ook was het een goede plek om te studeren. Omdat je er ook kon koken en douchen hoefde je niet steeds heen en weer naar het echte huis. Als dit wel het geval was kreeg mijn concentratie het zwaar te verduren. Wanneer ik mijn ouders zie ga ik veel kletsen. De afzondering in het tuinhuisje hielp mij met school. Ook kon ik er lekker gamen. Ik was heel blij dat mijn ouders dit voor mij hadden gebouwd en deze ruimte in de tuin daarvoor wilden gebruiken. Als ik niet thuis was gebruikte mijn moeder de plek ook wel is om in alle rust aan haar naaiwerk te beginnen. Het was een goede investering geweest om het tuinhuisje te bouwen.