Drie dingen om te doen op koude winterdagen

Drie dingen om te doen op koude winterdagen

De herfst is aangebroken, de temperatuur daalt en het wordt steeds minder fijn om naar buiten te gaan. Jammer voor velen, want er zijn veel mensen die net als ik een enorm buitenmens zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg activiteiten die je binnen kan ondernemen en waar je de koude binnen-blijf-dagen mee kunt vullen. In deze blog heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om je in de winter te vermaken. En natuurlijk zijn er nog talloze andere opties… Maar hier in ieder geval mijn favorieten!

Spelletjesavond

Allereerst ben ik gek op een ouderwetse spelletjesavond. Trommel je beste vrienden op en haal die spelletjes uit de kast! Dan wordt het gegarandeerd lachen, gieren, brullen. En voor een echte spelletjesavond moet je ook een paar flessen wijn halen en wat hapjes, dat maakt het nog leuker. Ook kan je voor het competitieve effect bij het kaarten of spelletjes om geld wedden. Maar wat nou als je vrienden niet kunnen? Een spelletjesavond in je eentje lijkt saai, maar als je een game pc hebt kan je je prima een avondje vermaken met gamen. Ook leuk en spannend en de tijd gaat zo voorbij. En wie weet is er wel een vriend die iets verder weg woont, maar toch via de headset online met je wil gamen.

Hobbyen

Ook is de winter het perfecte seizoen om je (binnen)hobby weer eens op te pakken. Of een hobby te starten! Zelf vind ik het altijd leuk om voor de kerst dingen te knutselen. Denk aan kerststukjes of kerstkaarten: super leuk en ook nog eens nuttig. Maar er zijn genoeg andere hobby’s die je kan gaan uitoefenen, zoals bijvoorbeeld een muziekinstrument, fotografie of naaien. Op internet kan je talloze voorbeelden vinden onder de zoekterm ‘DIY’, dat betekent ‘Do It Yourself’. Tot slot vind ik ook in huis dingen opknappen erg leuk. Ik heb bijvoorbeeld vorig jaar een aantal muren in huis geverfd.

Bewegen

Een laatste mogelijkheid is om binnen te bewegen. Soms heb je, of in ieder geval ik, van die dagen waarbij je tenen gewoon niet meer warm worden. De enige oplossing die dan overblijft, naast een warm bad of warme douche nemen, is bewegen. En dat is ook nog eens goed voor je en heel gezellig als je dit met een huisgenoot of familielid doet. Als je een televisie hebt kan je hierop verschillende work-outs afspelen en deze samen nadoen. Als je voor iets rustigers wilt kiezen om je dag mee te beginnen, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld yoga of pilates. Dan blijf je tenminste in de winter ook nog een beetje fit en lenig 😉