Zo kies je een geschikte laptop

Zo kies je een geschikte laptop

Sinds een aantal jaar is onze samenleving flink gedigitaliseerd. Sterker nog, er zijn nog maar weinig mensen die geen technologische apparaten in huis hebben. Vooral de mobiele telefoon wint het aan populariteit maar ook de laptop doet zeker niet onder. Ben jij opzoek naar een nieuwe laptop om het nieuwe jaar goed te beginnen maar weet je niet welke laptop geschikt voor je is en voldoet aan jouw wensen en eisen? Dan helpen we je in dit blog graag verder. Na het lezen van dit blog kan je hopelijk de juiste keuze maken voor een laptop die helemaal bij jouw past.

Waar wil je de laptop voor gebruiken?

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten waar je hem voor wilt gebruiken. Aan de hand hiervan is het namelijk een stuk makkelijker te bepalen welke specificaties je voor jezelf kan selecteren. Tegenwoordig kun je een laptop bijna voor alles wel gebruiken. De meest voorkomende situaties zijn waarschijnlijk toch wel thuisgebruik, werkgebruik of schoolgebruik. Wil je, je laptop meenemen naar werk of school dan is het vooral belangrijk dat je laptop niet te zwaar is. Een goede vuistregel hiervoor kan zijn hoe groter het scherm, hoe zwaar de laptop. Logisch eigenlijk want voor een grotere laptop is gewoon meer materiaal nodig. De lichtere laptops zijn bijvoorbeeld Chromebooks of laptops met een beeldscherm van 13, 14 of maximaal 15 inch. Ga je naar de 16 of 17 inch? Dan wordt je laptop vaak als iets zwaarder en is deze niet meer prettig te vervoeren. Voor thuisgebruik is een 16 of 17 inch scherm natuurlijk wel perfect.

Wat is je budget?

Een tweede ding wat heel belangrijk is bij het kiezen van een geschikte laptop is je budget. Je kunt al een laptop kopen vanaf 200 á 300 euro maar er zijn ook laptops op de markt waar je een bedrag van over de 1.000 euro mag voor neerleggen. Duurder hoeft helemaal niet beter te zijn maar van een duurdere laptop mag je wel verwachten dat hier meer functies op zitten en uitgebreider is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een laptop die je ook kunt gebruiken als Gaming PC? Dan ligt je verwachting natuurlijk al wat hoger. Een laptop van 300 euro zal in dit geval niet aan jouw wensen voldoen omdat deze laptop bijvoorbeeld geen videokaart heeft. Ben je maar beperkt in je budget? Dan is een tweedehands laptop ook een prima optie. Deze laptops zijn niet meer nieuw door bijvoorbeeld schade of gebruikssporen maar kunnen nog prima een ronde mee. Een laptop huren kan tegenwoordig ook en is bijvoorbeeld voor studenten een hele goede oplossing.