Lekker klussen deze zomer

Lekker klussen deze zomer

Ondanks de maatregelen die getroffen zijn voor in de afgelopen maanden, begint de zomer steeds dichterbij te komen. Veel mensen kiezen daarbij voor een welverdiende vakantie of doen het een aantal dagen wat rustiger aan. Maar er zijn ook veel mensen die juist in de zomerdagen ervoor kiezen om te gaan klussen. Ik begrijp ook wel dat het schilderen van een kozijn een stuk handiger gaat op een mooie zomerdag. Maar om je oude vloer eruit te halen en om vervolgens een nieuwe vloer in je woning te leggen, leek mij nogal onverstandig. Mijn buren hebben er namelijk voor gekozen om op een mooie zomerdag een nieuwe vloer te gaan leggen. Hun reden daarvoor was dat ze geen tijdelijke opslag konden vinden en al hun spullen en meubels een dag buiten moesten laten staan. Ik begrijp ook goed dat je meubels niet nat mogen worden. Om het allemaal te laten lukken, heb ik besloten om ze een handje te helpen.

Eerst alles verplaatsen

Zij waren erg blij toen ik aanbood om hen een handje te helpen. Alle hulp was welkom en daarom hebben we even de handen uit de mouwen gestoken. We zijn gelijk aan de slag gegaan met het verplaatsen van alle spullen en meubels. Mijn buren hebben een grote schuur en een grote tuin waar genoeg ruimte was voor alle spullen en meubels. Het was nogal een grote klus om alles te verplaatsen en het heeft ons een paar uur gekost. Daarna zijn we gelijk doorgegaan met het slopen en het weghalen van de oude vloer. Dat was nog een stuk intensiever dan het verplaatsen van alle spullen. Maar gelukkig maken vele handen ligt werk en was ook de vloer binnen een paar uur volledig eruit gehaald. Mijn buren waren ontzettend blij dat ik ze een handje kwam helpen. Ik hoefde verder niet meer te helpen met het leggen van de nieuwe vloer, want daar hadden ze iets handigs voor gevonden.

Een goede oplossing

Mijn buren zijn op zoek gegaan naar een nieuwe laminaat vloer. Daarbij hebben ze besloten om het laminaat niet zelf te gaan leggen, maar om te zoeken naar laminaat incl leggen. Al gauw zagen ze een paar aanbieders die dat voor hen konden regelen. Ze hebben er vervolgens voor een gekozen en een afspraak gemaakt. Het is een goede oplossing waar ik zelf ook wel gebruik van ga maken als ik een nieuwe vloer ga kopen.