Een ongeval op het werk, wat nu?

Een ongeval op het werk, wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat hebben we vanaf kleins af aan al meegekregen. Vaak gebeuren dit soort ongelukjes in en rondom het huis of misschien wel tijdens het uitoefenen van je sport of hobby. Een ongeval kan echter ook gebeuren als je aan het werk bent. Vooral in de bouw en beroepen waar machines en apparaten worden gebruikt is het kans op een ongeval aanwezig. Maar wie is er eigenlijk aansprakelijk voor dit ongeval. U of de werkgever? Daar vertellen we je in dit blog alles over.

Letselschade na een werkongeval

Heeft u een ongeval gehad op het werk en daarbij lichamelijk letsel en/of psychisch letsel opgelopen? Dan praten we over letselschade. U heeft bijvoorbeeld een been gebroken, iets gekneusd of een trauma overgehouden aan het ongeval. Vaak bent u voor een periode niet meer (volledig) inzetbaar op uw werk. Misschien moet u ook nog wel behandeld worden in het ziekenhuis en op een andere manier. Dit zijn allemaal onkosten die betaalt moeten worden maar wie gaat deze onkosten betalen? Wie is er bij dit ongeval aansprakelijk?

Veiligheid op het werk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat benoemde we net ook al even maar wat voor soort ongevallen kunnen er nu gebeuren tijdens het werk? De meeste voorkomende ongevallen zijn onder andere een val van een trap, over een losse kabel of met een niet vastzittende ladder. Maar ook ongevallen in het magazijn door een aanrijding met een heftruck of ander voertuig horen we vaak. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook een van de ledematen in de machine terechtkomen of er kan een voorwerp op uw vallen. In het beginsel is de werkgever van een bedrijf altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Hij is namelijk verantwoordelijk voor uw veiligheid. Er zijn alleen twee gevallen waarbij de werkgever niet verantwoordelijk is en dat is op het moment dat een medewerker een ongeval op het werk bewust en met opzet heeft veroorzaakt of dat er roekeloos gedrag heeft plaatsgevonden wat de aanleiding is van het ongeval. Hier wordt uiteraard onderzoek naar gedaan. Is van deze gevallen geen sprake? Dan is de werkgever aansprakelijk.

Heeft u een ongeval gehad op het werk? Dan is het altijd raadzaam om een letselschade advocaat van een letselschade bureau in de arm te nemen. Deze advocaat begeleidt en steunt u tijdens dit hele traject. Weet u niet zeker of u voldoet aan de voorwaarden om een letselschade advocaat in de arm te nemen? U kunt altijd vrijblijvend advies vragen.