Weekendje weg  

Weekendje weg  

Ieder jaar organiseert de vriendengroep een weekendje weg naar de Ardennen. Dit jaar wilden wij groter uitpakken. Wij hebben ervoor gezorgd dat iedereen op tijd kon sparen om het meest gave huisje te huren ooit.

Voorbereidingen

Wat nemen wij allemaal mee vroeg ik aan een vriendin. Zij zei dat Tom en Mike iets groots gingen meenemen. Zij gingen een projectiescherm huren. Ik vroeg aan mijn vriendin waarom zij dat mee wilden nemen. Zij wilden FIFA spelen. Dan moeten wij iets anders verzinnen om met de meiden te doen. Mijn vriendin zei dat er een jacuzzi in de tuin stond. Ik wist gelijk wat ik moest doen. Ik speerde naar de winkel om gauw nog even een flesje bubbels te halen. Als de mannen FIFA willen spelen, springen wij in de jacuzzi.

In de groepsapp werden allerlei voorstellen gedaan om te doen als wij in de Ardennen zouden zijn. Het leek ons een superleuk idee om waterpistolen mee te nemen, het is overigens hartje zomer en de weersvoorspelling zijn goed. De ander kwam met het idee om 30 seconds mee te nemen en Monopoly. Hier waren de meningen over verdeeld.

Iedere avond organiseren wij een bonte avond. Iedereen moet een kleine voorstelling geven van tien minuten van zijn/haar kunsten. Vorig jaar had iemand een tovenaars act gedaan en tot op de dag van vandaag weten wij nog steeds niet hoe hij de appel deed verdwijnen.  

Het is zover

De spullen worden in de bus gegooid en met een man of 20 stappen wij de bus in om naar de Ardennen te vertrekken. Er werden liedjes gedraaid en iedereen zong mee. De flessen alcohol kwamen tevoorschijn en iedereen begon echt te genieten van het weekendje weg.

Mike en Tom hadden de beamer meegenomen en Jan en Koos hadden het FIFA spel mee. Ik was ook zeker niet de fles bubbels vergeten en voordat wij weggingen stuurde ik nog een berichtje in de groepsapp ‘jongens, niet vergeten je bikini mee te nemen hé’

Dit werd iets te letterlijk genomen, want de jongens hadden echt een bikini geregeld. Voor ik het wist zaten er acht jongens met een bikini aan in de jacuzzi. Hilarisch. De meiden maakten gebruik van het projectiescherm om een leuke film te kijken en de jongen dronken onze bubbels op. Een beetje omgekeerde wereld, maar het was wel gezellig.

Weer naar huis

Het weekendje weg zat er alweer op. De bonte avond was erg geslaagd en iedereen was doodmoe. Op de terugreis werd er dan ook niet meer gezongen, maar geslapen. ‘Volgend jaar weer hé jongens’ hier volgde geen antwoord op, maar ik wist dat het wel goed zat.